Klanktherapie

Algemeen

Klank is trilling. Die beweging kan gaan resoneren of trillen met andere elementen, ook in ons lichaam. Op deze manier kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven of vermeden en komen we terug in evenwicht en balans.

Over Klanktherapie

Soundjourney – Klankreis

Een moment voor jezelf, even uit de stroom van de dag, … stilstaan en voelen wat er is in het hier en nu, ontspannen via adem, stem en klank.

Wat?
We starten telkens met een eenvoudige lichaamsgerichte oefening om rustig bij jezelf te komen en een eerste stap naar ontspanning te zetten.  Daarna kan je liggend genieten van een klankreis. Laat je onderdompelen en meedrijven via de klanken en trilling van verschillende instrumenten en stem, en wordt “Effe gewoon zen”!

Bij de sessie worden verschillende instrumenten gebruikt: piano, klankschalen, regenbuis, belletjes, ocean drum, fluit, shruti, kalimba, shruti, stemvorken, … en de stem. De instrumenten worden bespeeld rond en over je heen terwijl je neerligt.

Je hoeft hier geen enkele specifieke achtergrond voor te hebben, enkel de intentie om een moment voor jezelf te nemen!

Wat kan je verwachten van een soundjourney?

Een moment voor jezelf… Uit de stroom van de dag… Loslaten wat je niet meer nodig hebt… Ontspannen met klank

Soundjourney op vraag

Wil je een klankreis op een andere datum of een andere locatie? Dit is mogelijk op aanvraag:

 • Vanaf 8 personen: bij Soulhorses in Gierle
 • Op andere locatie: Neem contact op voor de mogelijkheden
 • Prijzen tussen 20 € en 35€ pp,  afhankelijk van groep en afstand

Individuele klanksessie

Je kan ook kiezen voor een individuele klanksessie, helemaal afgestemd op jouw noden. Tijdens een klanksessie lig je op een massagetafel, terwijl je wordt omringd door klank. Er wordt gebruik gemaakt van stem, stemvorken, klankschalen en andere klankinstrumenten. De instrumenten worden rondom en op je lichaam geplaatst.

Je kan kiezen tussen een SOUNDHEALING waarin verschillende vormen van klanktherapie worden gecombineerd, of een specifieke behandeling met KLANKSCHALEN, STEMVORKEN of STEM.

Klankschaalbehandeling

Een klankschaalbehandeling biedt diepe ontspanning aan het lichaam.
De klanken en trillingen harmoniseren en ordenen het lichaam. Zo komen spanningen en/of blokkades los en kan het lichaam weer herstellen.
Wat vast zit, kan op deze manier worden losgemaakt, in beweging gebracht en door het zelfherstellend vermogen van ons lichaam terug in evenwicht komen.
Het is een goede manier om te ontspannen. Een klankschaalsessie kan ook een goede therapeutische ondersteuning zijn naast andere behandelingen.

Omringd door klank kun je loslaten wat je bezighield. Je krijgt weer nieuwe energie. Sommige mensen voelen trillingen oppervlakkig, anderen voelen ze meteen ver door het lichaam gaan.

Je hoeft voor een klankschaalbehandeling enkel je schoenen uit te doen. Draag best gemakkelijke kledij.
Na een kort gesprek neem je plaats op de behandeltafel. De klankschalen worden op of naast je lichaam gezet en rustig aangeslagen. Je ligt ontspannen. Met je ogen dicht. Je voelt de trilling van de klankschaal door je hele lichaam gaan. Je hoeft niets anders te doen dan de heerlijke klanken en trillingen te ondergaan. Een weldaad voor lichaam en geest!

Ook kan bekeken worden hoe de klankschalen ingezet kunnen worden tegen eventuele pijnklachten als gevolg van spanning of overbelasting van spieren. De behandeling is specifiek op jou afgestemd.

Stemvorkbehandeling

Een stemvorkbehandeling of fonoforese is een zachte behandeling met geluidstrillingen door gebruik van verschillende stemvorken. Je voelt de trillingen doorheen je ganse lichaam.
Het doel van de behandeling kan heel divers zijn en hangt af van de hulpvraag. Stemvorkbehandeling kan zowel bij fysieke-, psychische-, mentale-, energetische- als emotionele klachten gebruikt worden.

Voorbeelden hiervan zijn:

 • Vermindering van spier- en gewrichtspijnen
 • Opheffen van energieblokkades
 • Loslaten van emoties
 • Beter slapen
 • Meer rust en ontspanning ervaren
 • Betere doorstroming van het lichaam

De behandeling is er vooral op gericht om de harmonie te herstellen tussen lichaam, ziel en geest. Iedere stemvork heeft een ander effect: stimulerend en activerend, of juist kalmerend en harmoniserend.
De stemvorken worden op het lichaam geplaatst of dichtbij het lichaam gehouden en afzonderlijk of in combinatie beluisterd. De trillingen dringen diep door in het lichaam, inclusief de organen en kunnen via de oren opgenomen worden. Door middel van de trillingen kunnen blokkades los getrild en eventueel zelfs opgeheven worden en zorgen ze voor een inwendige massage. Bij fysieke klachten of spanningen worden ze geplaatst op pijnplekken, acupressuurpunten of reflexzones.

Met stemvorken zijn er diverse mogelijkheden van behandelen. Ter ontspanning of juist om klachten te behandelen en/of inzichten te krijgen.
Het is ook mogelijk om een stemvorkbehandeling gericht te ontvangen op ontspanning en op het harmoniseren van de chakra’s, waardoor je je weer beter in balans voelt.

Tarieven

Individuele klanktherapie

 • Soundhealing:
  • 80 €/sessie van 1,5u of 110 €/duo
  • 55€/sessie in een traject van muziektherapie
 • Klankschaal- of Stemvorkbehandeling:
  • 55 € voor een sessie van 1u