Individuele klanktherapie

De helende kracht van klank…

Klank is trilling. Die beweging kan gaan resoneren of trillen met andere elementen, ook in lichaam en geest. Ons lichaam bestaat voor 70 à 80% uit water, en is zeer gevoelig voor alle trillingen en frequenties om ons heen. Door heel afgestemd klank en trilling naar het lichaam te brengen, wordt die ervaren en bewogen in het lichaam. Op deze manier kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven of vermeden en komen we terug in evenwicht en balans.

Je kan kiezen tussen een individuele soundhealing en, een sessie Stem en Klank, of een combinatie van beide.

Bij een individuele klanksessie of soundhealing, is de behandeling helemaal afgestemd op wat jij nodig hebt. Tijdens een klanksessie lig je op een massagetafel, terwijl je wordt omringd door klank. Er wordt gebruik gemaakt van stem, stemvorken, klankschalen en andere klankinstrumenten. De instrumenten worden rondom en op je lichaam geplaatst.

Stroming en beweging door trilling

Het ontstaan van blokkades in lichaam en geest

Als we goed in ons vel zitten, zowel fysiek, psychisch als energetisch werken kan energie goed stromen in lichaam en geest.

Door de indrukken, en ervaringen die we doorheen de dag en ons leven opdoen, kan die energiestroom vast lopen, en ontstaan er blokkades.

En ontstaan er fysieke klachten in de organen, spieren, gewrichten, … Veelal worden we dit gewaar door pijnsignalen op bepaalde plaatsen: buikkrampen, spierpijn, constipatie, gewrichtspijnen, hoofdpijn, … Eigenlijk zijn het gewoon noodsignalen van ons lichaam dat je iets anders nodig hebt, en vraagt het om te luisteren naar wat het te vertellen heeft.

We zijn er ons niet altijd van bewust, maar blokkades in de geest zijn voorlopers van de fysieke klachten. Emoties kunnen zich ook vastzetten in het lichaam. Op psychisch en emotioneel niveau ervaar je dan, vb. vastlopen in negatieve gedachten, overspoeld worden door angst, blokkeren als je iets wilt vertellen of doen, niet kunnen concentreren, piekeren, … Tekens dat er iets niet stroomt in je leven.

Energetisch en spiritueel uiten blokkades zich in vb. vastlopen in relaties, geen doel in je leven ervaren, je alleen voelen op de wereld, niet weten wie je bent, …

Herken je je in een van de bovenstaande klachten, en wil je hier verandering in?

Een individuele klanksessie kan je hierin ondersteunen, en werkt zowel preventief, als helend en het is bijzonder hoe klank in al zijn eenvoud helpt om terug in evenwicht te komen.

Wat brengt een klanksessie?

When I am silent, I fall into a place where everything is music.

Een klankbehandeling biedt diepe ontspanning aan het lichaam.
De klanken en trillingen harmoniseren en ordenen het lichaam. Zo komen spanningen en/of blokkades los en kan het lichaam weer herstellen.
Wat vast zit, kan op deze manier worden losgemaakt, in beweging gebracht en door het zelfherstellend vermogen van ons lichaam terug in evenwicht komen.
Het is een goede manier om te ontspannen.

Omringd door klank kun je loslaten wat je bezighield. Je krijgt weer nieuwe energie. Sommige mensen voelen trillingen oppervlakkig, anderen voelen ze meteen ver door het lichaam gaan.

Een klanksessie is ook een goede therapeutische ondersteuning naast andere therapieën, of kan worden ingezet tijdens een traject muziektherapie.

Verloop van een soundhealing

Je hoeft voor een soundhealing enkel je schoenen uit te doen. Draag best gemakkelijke kledij.
Na een kort gesprek neem je plaats op de behandeltafel. An begeleidt je om te landen in je lichaam. Klankinstrumenten worden op of naast je lichaam gezet en live bespeeld. Bij gebruik van stemvorken worden deze op specifieke punten op en rond je lichaam gezet.

Je ligt ontspannen. Met je ogen dicht. Je voelt de trilling van de klank door je hele lichaam gaan. Je hoeft niets anders te doen dan de heerlijke klanken en trillingen te ontvangen. Klank gaat vanzelf naar waar het nodig is.

De trillingen dringen diep door in het lichaam, inclusief de organen. Door middel van de trillingen kunnen blokkades los getrild en zelfs opgeheven worden en zorgen ze voor een inwendige en energetische massage.

Bij fysieke klachten of spanningen worden stemvorken of klankschalen geplaatst op pijnplekken, acupressuurpunten of reflexzones.

Na de sessie is er nog tijd en ruimte om wat te drinken en ervaringen te delen.

Doel van een soundhealing


Het doel van de behandeling kan heel divers zijn en hangt af van de hulpvraag. Soundhealing kan zowel bij fysieke-, psychische-, mentale-, energetische- als emotionele klachten gebruikt worden.

Voorbeelden hiervan zijn:

 • Vermindering van spier- en gewrichtspijnen
 • Opheffen van energieblokkades
 • Loslaten van emoties
 • Beter slapen
 • Meer rust en ontspanning ervaren in lichaam en geest
 • Betere doorstroming van het lichaam
 • Dichter bij jezelf voelen

De behandeling is er vooral op gericht om de harmonie te herstellen tussen lichaam, ziel en geest. .De sessie is steeds afgestemd op wat er nodig is: stimulerend en activerend, of juist kalmerend en harmoniserend.

Stem en Klank – Vocal Soundhealing

Bij een sessie Stem en Klank (of Vocal Soundhealing) ga je onder begeleiding zelf aan de slag met je stem, om zo terug in evenwicht te komen. Dit is een actieve vorm van lichaamswerk, waarbij je ligt, zit, staat, beweegt,… al naargelang wat er op dat moment speelt.

Klik hier voor uitgebreide info over Stem en Klank

Tarieven

 • Soundhealing
  • 80 €/sessie van 85 min. of 110 €/duo
 • Stem en Klank of Vocal Soundhealing
  • 80 €/sessie van 85 min.

Afspraak maken

Je kan terecht op verschillende locaties en tijdstippen.

Privé- Praktijk in Tielen
Vlinderklanken
NIeuw!
Gierle
Soulhorses
Woensdagnamiddag/avond
Vrijdag
Woensdagvoormiddag
Afspraak maken
(telefonisch/e-mail)
Afspraak maken
(online via Supersaas)
Maak je keuze naargelang gewenste locatie/tijdstip om een afspraak te maken.

Mijn naam is An Adriaens, muziek- en klanktherapeute bij Vlinderklanken.

Ik neem je graag mee in de wondere wereld van klank. Als muziektherapeute ben ik gefascineerd door muziek als taal.

De kracht van stem en klank gaan nog een dimensie verder. Ze reiken tot iedere cel in ons lichaam, gaan op een natuurlijke manier naar de kern en brengen heling waar het nodig is.

Vanuit eenvoud en zachte kracht stem ik af op wat jij nodig hebt.