Retraites

DAGRETRAITE MUZIKALE OPSTELLINGEN

Werken met Muzikale opstellingen

Krijg een helder beeld én klank in wat er (onderliggend) speelt bij je levensvraag, situatie in je werk, relatie, familie.

Door instrumenten te gebruiken bij opstellingen ga je snel tot de kern van de vraag of het thema waar je mee zit. Je krijgt inzichten en duidelijkheid in de stappen die je kan zetten, om de weg naar verandering te bewandelen.

Voor het bespelen van de instrumenten is geen enkele muzikale achtergrond of ervaring nodig.

Klik hier voor uitgebreide informatie over Muzikale opstellingen


SYSTEMISCHE WEEKENDRETRAITE

Systemische weekendretraite in beeld en klank

Krijg inzicht in patronen en onderliggende (familie)dynamieken, en neem je eigen plaats in om je leven ten volle te leven.

Waar sta je nu, wat draag je mee uit het verleden en hoe wil je kijken naar de toekomst?

Een systemische retraite waarin je in een kleine groep met oa. muzikale familieopstellingensystemisch  lichaamswerkmeditatieindividuele opstellingensoundhealing, voorouderwerk… gaat kijken naar het nu, verleden en toekomst.  Door verschillende werkvormen krijg je een zicht op wat nu nog speelt uit het verleden, en hoe je dit naar de toekomst kan veranderen.

SYSTEMISCH WERKEN

In de systemische retraite werken we een gans weekend met verschillende vormen van (familie)opstellingen. We duiken geleidelijk dieper in het verkennen in wat je meedraagt uit je familiesysteem.

De zaken waar jij in het hier-en-nu aanloopt, of je hinderen in het dagelijkse leven, hebben meestal hun oorsprong in wat je hebt ervaren in je kindertijd, of wat je hebt overgenomen vanuit de ervaring van vorige generaties.

Als mens bestaan we immers niet zonder verbonden te zijn met een ander. We stemmen ons af op anderen, en dus (onbewust) ook op de issues waar ze zelf mee worstelen.

We zijn ons niet altijd van bewust van wat er speelt en als dit wel is, is het niet zo eenvoudig om zicht te krijgen op de impact die ze werkelijk hebben. Soms zijn het heftige ervaringen die je (of je familiesysteem) hebben meegemaakt, maar ook ogenschijnlijk kleine zaken kunnen evenzeer een grote impact hebben. Zeker als het gaat over vroegkinderlijke ervaringen, wanneer we zeer kwetsbaar en afhankelijk zijn van de ander.

Halt houden en kijken wat er leeft, houdt niet altijd in dat er dan een tsunami van emoties op je afkomt. Dit kan rustig, stap voor stap in het tempo dat jij kunt volgen, en naargelang de diepte jij zelf wilt én kunt gaan.

Er is doorheen het weekend voldoende afwisseling in ‘werken’ en ontspanning. De opbouw is zo dat je je eigen individuele proces doorloopt, ook wanneer er we in groep werken.