Dagretraite Muzikale Opstellingen

WERKEN MET MUZIKALE OPSTELLINGEN

Krijg een helder beeld én klank in wat er (onderliggend) speelt bij je levensvraag, situatie in je werk, relatie, familie.

Door instrumenten te gebruiken bij opstellingen ga je snel tot de kern van de vraag of het thema waar je mee zit. Je krijgt inzichten en duidelijkheid in de stappen die je kan zetten, om de weg naar verandering te bewandelen.

VERLOOP VAN EEN OPSTELLING OF SCULPTUUR

Je vertrekt vanuit een vraag, een thema, een (familie)dynamiek,… waar jij mee zit of in vastloopt. An begeleidt je rustig en stap voor stap om dit in beeld te brengen met muziekinstrumenten. Op die manier krijg je overzicht én al een eerste inzicht.

Vervolgens brengen we de opstelling (of sculptuur) tot leven door de instrumenten te bespelen. Je houdt de regie over de situatie en nodigt andere deelnemers uit om een instrument te verklanken. Jij kijkt, voelt, hoort en ervaart wat zich toont. De andere deelnemers en representanten brengen hun ervaringen ook in. Op die manier krijg je bijzondere en duidelijke inzichten in het geheel, en de verhouding van de verschillende elementen.

In een volgende stap verkennen we wegen naar verandering, via een vervolg in muzikale opstellingen, taal, visualisatie, … naargelang wat voor jou op dat moment het beste past.

Voor het bespelen van de instrumenten is geen enkele muzikale achtergrond of ervaring nodig.

Klik hier voor uitgebreide informatie over Muzikale opstellingen

VERLOOP VAN EEN DAGRETRAITE

Bij aanvang van de dag maken we eerst verbinding met ons Zelf, zodat je doorheen de dag dicht(er) bij je zelf komt en blijft.

We maken tijd en ruimte voor ieders thema, en bepalen samen wie als eerste een opstelling kan doen. Doorheen de ganse dag neem je je eigen thema mee, en doen we tussenin oefeningen zodat jij je individuele proces kan bewandelen.

We doen max. 3 individuele opstellingen op een dag, en eindigen met een persoonlijke opstelling van ieder deelnemer.
De eerste ingeschreven deelnemers krijgen voorkeur om een opstelling te maken of enkel als representant deel te nemen. Ook als representant krijg je inzichten in je persoonlijke thema.

PRAKTISCH

 • We starten om 9u45 en sluiten af om 15u30. Aankomst vanaf 9u30
 • Eenvoudige lunch (soep + brood) en drank/versnaperingen zijn inbegrepen
 • Begeleiding door: An Adriaens – muziektherapeute
 • Locatie: Soulhorses – Oude Lillebaan 17 – 2275 Gierle
 • Kostprijs: 125€ (Vroegboekkorting 10 % tot 27 juli 2024: 112,5€)
 • Min. 4 – max. 8 deelnemers
 • Je kan ’s avonds deelnemen aan de Body-Soundjourney aan verminderd tarief: 30€ pp (ipv 45€)
 • Uitbreiden van je dagretraite met een overnachting bij Soulhorses is mogelijk. Je verblijft in een eenpersoonskamer, ontvangt ’s morgens een heerlijk ontbijt en kan nog van het mooie domein genieten tot 12u. Je kan je aanvraag aanduiden bij je inschrijving. Je ontvangt later nog een aparte mail ivm je reservatie. Betaling (100€) gebeurt rechtstreeks via Soulhorses.
 • Data:
  • Vrijdag 6 september 2024