Bezig met het laden van Events

« Alle Events

 • Dit event is voorbij.

Systemische Retraite

20 oktober, 2023 @ 15:30 - 22 oktober, 2023 @ 15:30

550€

Systemische retraite

Krijg inzicht in patronen en onderliggende (familie)dynamieken, en neem je eigen plaats in om je leven ten volle te leven.

Waar sta je nu, wat draag je mee uit het verleden en hoe wil je kijken naar de toekomst?

Een systemische retraite waarin je in een kleine groep met oa. muzikale familieopstellingensystemisch  lichaamswerkmeditatieindividuele opstellingensoundhealing, voorouderwerk… gaat kijken naar het nu, verleden en toekomst.  Door verschillende werkvormen krijg je een zicht op wat nu nog speelt uit het verleden, en hoe je dit naar de toekomst kan veranderen.

Centraal staan: in het hier en nu komen, voelenopstellen en hoor- en zichtbaar maken wat er in ons leeft, verstillen en terug contact maken met wie we diep vanbinnen zijn. Van daaruit kijken we vooruit naar de weg die we willen bewandelen.

Naast de groepsessies is er ook individuele ruimte die je naar keuze kan invullen met rust, lezen, wandelen, … Het unieke domein van Soulhorses staat helemaal ter beschikking om buiten in de natuur te zijn.

Je hoeft voor deze retraite geen enkele muzikale ervaring te hebben, ook niet met opstellingen, meditatie, … Enkel een bereidheid om je persoonlijke proces te verkennen.

We gebruiken de non-verbale insteek  om dieper in je persoonlijke thema’s te duiken. Jezelf toestemming geven om met wat zich aandient aan de slag te gaan is voldoende.

Eveline en An begeleiden je met een liefdevolle, milde blik en houding om een stapje verder te gaan, en zorgen voor een stevige en zachte bedding zodat jij je eigen pad kan bewandelen.

RESERVEER NU JE PLEKJE :

VIA DIT INSCHRIJVINGSFORMULIER

of VIA DEZE LINK op HIPSY

Programma

 • VRIJDAG: Heden
  • 15u30 – 17u:  Aankomst en landen op het domein
  • 18u – 19u: Eten
  • 19u30 – 21u30:  Opstellingen rond het heden
 • ZATERDAG: Verleden
  • 8u30 – 9u15:  Ontbijt
  • 9u30 – 13u00: Opstellingen rond het verleden
  • 13u – 14u00: Middaglunch
  • 14u00 – 16u00: Individuele ruimte
  • 16u00 – 18uOO: Voorouderwerk
  • 18u – 19u: Eten
  • 20u – 21u30: Meditatie en Soundjourney
 • ZONDAG: Toekomst en integratie
  • 8u30 – 9u15: Ontbijt
  • 10u – 12u30: Opstellingen
  • 12u30 – 13u3O: Middaglunch
  • 14u00 – 15u: Integratie van het weekend
  • 15u30: Einde van de retraite

Praktische informatie

 • Begeleiding door:  An Adriaens, (muziek- en klanktherapie) en Eveline Costermans, (systemisch lichaamswerk en meditatie).
 • Datum: Van vrijdag 20 oktober 15u30u tot zondag 22 oktober 15u30.
 • Voor wie?: Max. 8 deelnemers
 • Locatie: het prachtige domein van SoulHorses, Oude Lillebaan 17, 2275 Lille (Gierle)
 • Maaltijdenheerlijk vers; bereid met zo veel mogelijk groenten en kruiden uit eigen moestuin  – er kan rekening gehouden worden met allergieën en intoleranties; geef dit a.u.b. minimum 2 weken op voorhand door.
 • Bijdrage: Early Bird 500€ bij inschrijving en betaling vóór 1 augustus 2023 / €550 bij inschrijving daarna.
 • Inbegrepen: begeleiding en materialen van de groepssessies, gebruik van de locatie, 2 overnachtingen in gedeelde tweepersoonskamers (aparte bedden), bedlinnen, alle maaltijden, tussendoortjes, theepauzes…
 • Betalen: Na betaling van het volledige bedrag is je reservering bevestigd en je plekje verzekerd. Dit kan op rekeningnummer BE03 7360 5692 1684  van An Adriaens, met vermelding ‘Naam + Retraite oktober 2023’.
 • (Indien je inschrijft via Hipsy, kan je betalen tijdens de inschrijving.)

JA, IK RESERVEER GRAAG EEN PLEKJE!

VIA DIT INSCHRIJVINGSFORMULIER

of VIA DEZE LINK op HIPSY

 • Twijfel je nog of dit iets voor jou is? Neem dan even contact op en dan bekijken we het samen in een telefonisch of live infogesprek. (0486/555 334)

Je ontvangt een mail als je inschrijving helemaal in orde is.

SYSTEMISCH WERKEN

In de systemische retraite in oktober werken we een gans weekend met verschillende vormen van familieopstellingen. We duiken geleidelijk dieper in het verkennen in wat je meedraagt uit je familiesysteem.

De zaken waar jij in het hier-en-nu aanloopt, of je hinderen in het dagelijkse leven, hebben meestal hun oorsprong in wat je hebt ervaren in je kindertijd, of wat je hebt overgenomen vanuit de ervaring van vorige generaties.

Als mens bestaan we immers niet zonder verbonden te zijn met een ander. We stemmen ons af op anderen, en dus (onbewust) ook op de issues waar ze zelf mee worstelen.

We zijn ons niet altijd van bewust van wat er speelt en als dit wel is, is het niet zo eenvoudig om zicht te krijgen op de impact die ze werkelijk hebben. Soms zijn het heftige ervaringen die je (of je familiesysteem) hebben meegemaakt, maar ook ogenschijnlijk kleine zaken kunnen evenzeer een grote impact hebben. Zeker als het gaat over vroegkinderlijke ervaringen, wanneer we zeer kwetsbaar en afhankelijk zijn van de ander.

Halt houden en kijken wat er leeft, houdt niet altijd in dat er dan een tsunami van emoties op je afkomt. Dit kan rustig, stap voor stap in het tempo dat jij kunt volgen, en naargelang de diepte jij zelf wilt én kunt gaan.

Er is doorheen het weekend voldoende afwisseling in ‘werken’ en ontspanning. De opbouw is zo dat je je eigen individuele proces doorloopt, ook wanneer er we in groep werken.

MUZIKALE FAMILIEOPSTELLINGEN

Muzikale (familie)opstellingen zijn  een geschikte manier, om zowel in groep als individueel te werken. Onder begeleiding verken je jouw thema. Samen zetten we uit wat er speelt, zodat je snel en eenvoudig zicht en voeling krijgt op wat er speelt.

We gebruiken hiervoor muziekinstrumenten, die een deel representeren op een plaats in de ruimte. Dit geeft al heel wat informatie. Na het uitzetten nodig je andere groepsleden uit het beeld ook in klank om te zetten.  De instrumenten brengen een extra dimensie, en zo wordt ook hoorbaar wat er speelt.

Je hoeft hiervoor geen enkele muzikale ervaring te hebben, ook geen affiniteit tot muziek spelen. De instrumenten kunnen heel eenvoudig door iedereen worden bespeeld.

SYSTEMISCH LICHAAMSWERK

In het werken vanuit systemisch lichaamswerk, opstellingen en meditatie wordt er een persoonlijk of een door ons gekozen thema uitgelicht. Je kan ervaren dat jouw thema een invloed heeft op hoe jij je fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch voelt.
Je komt dit vergroot tegen in jouw lichaam en de ruimte om je heen. Alles heeft zijn plaats in tijd en ruimte. Wanneer je niet op jouw eigen plaats staat, is dat voelbaar in jouw lichaam. Sluit je delen uit omdat het moeilijk is ermee om te gaan? Of omdat je niet bewust bent welke invloed ze hebben op jezelf? Dan sluit je ook delen uit van jouw lichaam. Dus op jouw fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau.

Een juiste systemische interventie geeft een directe respons en brengt ontspanning en energiedoorstroming in jouw lichaam. Het heeft effect op het persoonlijke en systemische celgeheugen en kan grote veranderingen teweegbrengen, in het leven en/of het lichaam. Het  biedt een handvat om systemische invloed beter te integreren

Doel is om jouw energie terug in beweging te brengen. Zodat het lichaam terug kan aansterken en meer geaard wordt. Je lichaam kan hierdoor beter in het hier en nu
functioneren. Hierdoor krijgen jouw emoties en mentale overtuigingen een basis om in te zinken en kunnen deze beter geharmoniseerd worden. Je gedachten komen tot rust, worden helderder, je voelt je terug meer verbonden met jezelf.

Je gaat heel bewust kijken naar wat er leeft in jouw binnenste. Je verkent de binnenwereld maar op een andere manier. Je probeert jouw lichaam in het hier en nu te ervaren. Je doet dit stapsgewijs, het gaat niet om ‘het goed doen’ maar om de ervaring, het contact maken, geduldig te zijn of net de duw te vinden die je nodig hebt om vooruit te komen.

Uitgebreide info rond systemisch lichaamswerk vind je op de website van Eveline.

VOOROUDERWERK

Wat we nu meedragen in ons dagelijkse leven, komt vaak voort uit de vorige generaties.  Via voorouderwerk verkennen we wat er speelt, en verstevigen we onze wortels.

We halen onze inspiratie uit het Siberisch Sjamanisme, en reizen door begeleide visualisatie naar de droomrealiteit, om op die manier te werken op de disbalans in de materiële wereld.   Eveline en An brengen dit op een zeer eenvoudige manier, waardoor je ook zonder ervaring met reizen de oefeningen kunt meedoen.

KLANKREIS

Klank is trilling. Die beweging kan gaan resoneren of trillen met andere elementen, ook in ons lichaam. Op deze manier kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven of vermeden en komen we terug in evenwicht en balans.

Tijdens een klankreis mag je comfortabel neervleien op een matrasje. Al liggend wordt je omringd en gedragen door diverse klankinstrumenten, stem en stilte. Deze klanken en trillingen nemen je mee op reis en zorgen voor een diepe ontspanning van lichaam en geest!

Je  wordt ondergedompeld door bijzondere klanken en vibraties via live bespeelde instrumenten door An: oa. klankschalen, gong, oceandrum, shruti, de stem, …

Zelf hoef je niets te doen, te verwachten of te denken. Gewoon liggen, ervaren en de klanken laten werken. We plannen deze dan ook voor zaterdagavond, zodat helemaal ontspannen je bed in kan duiken!

MEDITATIE

JA, IK RESERVEER MIJN PLEKJE :

VIA DIT INSCHRIJVINGSFORMULIER voor 10 oktober 2023 

OF VIA DEZE LINK op HIPSY

DE LOCATIE – SOULHORSES – GIERLE

Soulhorses, gelegen in Gierle, is een uniek uitgestrekt domein met oude bomen, paardenweides, vijver, …

Heerlijk gelegen in het midden van de natuur, met een bijzondere energie waardoor je vanzelf al rustiger wordt. Je geniet tijdens de retraite van de aanwezigheid van de dieren op het domein.

De omgeving nodigt uit tot wandelen, mijmeren, genieten, … Er is binnen de retraite ook voldoende ruimte voorzien om dit te doen.

ETEN

Alle maaltijden worden verzorgd door Nathalie, vers bereid met groenten uit de eigen moestuin, én met veel liefde en zorg voor ons gepresenteerd. Ook koffie, thee, water en tussendoortjes zijn ingebegrepen.

Mocht je dieetwensen of allergieën hebben, dan horen we het graag op voorhand, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

SLAPEN

Slapen doe je in nieuwe eenpersoonsbedden. Het zijn orthopedische, medische aanbevolen matrassen van Lana. De afdeklaag is afgewerkt met 1000gr/m2 zuiver scheerwol.  Ook onderdeken, kussens en dekbedden zijn gemaakt  uit 100% zuivere schapenwol. Lekker warm in de winter en afkoelend in de zomer.

Je slaapt met met een andere deelnemer op een kamer.  De kamers zijn ruim en licht. We dragen veel zorg voor een passende kamergenoot.

BETALINGSVOORWAARDEN

Bij inschrijving gelden de volgende voorwaarden:

 1. Elke inschrijving houdt een betalingsverplichting in.
 2.  Betaling kan op rekeningnummer BE03 van An Adriaens, met vermelding ‘Naam + Retraite “maand jaar”.
 3. De deelnemer is verzekerd van zijn plaats bij betaling van een voorschot van 200€.  Het resterende bedrag (350€) dient betaald te zijn, minstens 2 weken voorafgaand aan de retraite.
 4.  Bij inschrijving én betaling 3 maanden voorafgaand de retraite is de bijdrage €500.
 5. Bij inschrijving binnen 3 maanden voorafgaand  de retraite is de bijdrage 550€.
 6. Indien de deelnemer zich minder dan 14 dagen voorafgaand de retraite inschrijft, is onmiddellijk het volledige bedrag verschuldigd.
 7. Duurt een activiteit meerdere dagen en kan je op één of meerdere dagen niet deelnemen? Dan blijft het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd.
 8. In overleg is het mogelijk om je door iemand anders te laten vervangen, als je dit voor aanvang bespreekt en doorgeeft.

ANNULERINGSVOORWAARDEN

Bij annulering gelden de volgende voorwaarden:

1. Annulering van de Systemische Retraite
1.1 Annulering van deelname aan de Retraite kan alleen schriftelijk gedaan worden. Stuur hiervoor een e-mail naar vlinderklanken@gmail.com
1.2 Tot 30 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving kosteloos annuleren.
1.3 Tussen 29 en 15 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, waarbij een kost van €150 euro in rekening wordt gebracht.
1.4 Binnen 14 dagen voor de geplande retraite datum kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, in welk geval 50% van het totaalbedrag voor de retraite in rekening wordt gebracht.
1.5 Indien de deelnemer ter plaatse, om welke reden dan ook, niet kan deelnemen aan de retraite, wordt het reeds betaalde totaalbedrag voor de retraite niet terugbetaald.
1.6 Bij onvoorziene omstandigheden, vanuit de organisatie, wordt de retraite geannuleerd en / of verzet. In dat geval wordt het door de deelnemers reeds betaalde totaalbedrag terugbetaald of kan worden deelgenomen aan een volgende retraite.
1.7 Vlinderklanken behoudt zich het recht om de retraite te annuleren wegens onvoldoende deelnemers. In dat geval wordt de door de deelnemers reeds betaalde retraite terugbetaald.

INSCHRIJVEN KAN VIA DIT INSCHRIJVINGSFORMULIER of via deze link op Hipsy.

Na betaling van het volledige bedrag is je reservering bevestigd en je plekje verzekerd. Dit kan op rekeningnummer BE03 7360 5692 1684 van An Adriaens, met vermelding ‘Naam + Retraite oktober 2023’. Of tijdens de inschrijvingsprocedure via Hipsy.

Details

Begin:
20 oktober, 2023 @ 15:30
Einde:
22 oktober, 2023 @ 15:30
Kost:
550€
Website:
www.vlinderklanken.be

Organisator

Vlinderklanken
E-mail
vlinderklanken@gmail.com
Bekijk Organisator website

Locatie

Soulhorses
Oude Lillebaan 17
2275 Lille (Gierle), 2275 Belgium
+ Google Maps
Telefoon
+32486555334
Bekijk Locatie website

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *