vlinderklanken@gmail.com 0486/555.334

Vlinderklanken

Over An

Mijn naam is An Adriaens, muziektherapeute bij Vlinderklanken en ToBe Kempen.

Samen met mensen op weg gaan en luisteren naar hun verhaal is voor mij een kernwaarde. Daarnaast is ook muziek spelen een rode draad in mijn leven, die ik als jongvolwassene al wilde verbinden met werken in de hulpverlening. Muziek is voor mij een taal, die zicht-, hoor- en bespreekbaar maakt wat anders verborgen blijft. En dus ging (en ga) ik op zoek naar mogelijkheden om die taal beter te ‘spreken’. Piano is mijn trouwste helper binnen muziektherapie. Stem en klank resoneren hier echter ook prima bij! Momenteel verken ik verschillende invalshoeken om deze muzikale bouwstenen meer lichaamsgericht in te zetten.

Ik heb doorheen mijn loopbaan binnen de zorg, als (thuis)begeleider en muziektherapeut vooral geleerd door te luisteren naar mensen en vanuit hun verhaal mee op weg te gaan. Even divers als de mensen waren ook hun vragen waardoor ik kan steunen op een brede ervaring. Ik heb een bijzondere affiniteit met situaties waarbij contact en ontmoeting met jezelf of de ander niet (meer) vanzelfsprekend is: oa. dementie, verstandelijke beperking, autisme, psychische kwetsbaarheid, psychose, burn-out, depressie, opvoedings- en ontwikkelingsvragen, gedragsproblemen …

Maar vooral los van enige diagnose of etiket luister ik naar je verhaal, maak ik tijd voor contact en ontmoeting en zoek ik mee naar de weg die bij je past.

Opleiding

2000: Bachelor Orthopedagogie aan Plantijn Hogeschool – Antwerpen
2014: Bachelor-na-Bachelor Creatieve Therapie – Muziektherapie aan Arteveldehogeschool – Gent

2019: Sound Healer –  Harmonic Sounds,The Association of Sound Therapy

2020: Jaaropleiding Traumaverwerking i.o., Educatieve Academie, Antwerpen

 

Bestuurslid van BVCT-ABAT vzw, Belgische Vereniging voor Creatieve Therapie.

Heb je een vraag, een idee? Ben je op zoek naar een muzikaal aanbod? Aarzel dan niet om contact op te nemen! Ik bekijk graag samen de mogelijkheden!