vlinderklanken@gmail.com 0486/555.334

Klanktherapie

Kijk hier naar een fragment in het TV-programma van Cynthia Reekmans waar ik meer toon en vertel over klanktherapie.

Individuele Klanktherapie

Klank is trilling. Die beweging kan gaan resoneren of trillen met andere elementen, ook in ons lichaam. Op deze manier kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven of vermeden en komen we terug in evenwicht en balans.

Tijdens een klanksessie lig je op een massagetafel, terwijl je wordt omringd door klank. Er wordt gebruik gemaakt van stem, stemvorken, klankschalen en andere klankinstrumenten.

Individuele klanktherapie:
75€/sessie van 1,5u of 50€/sessie in een traject van muziektherapie

Stem en klank

Verken wat je stem te vertellen heeft en hoe je door stemexploratie en stembevrijding je dichter bij je authentieke zelf komt.

Onze stem is nauw verbonden met ons lichaam, en draagt ons eigen verhaal mee. Onuitgesproken frustraties, verdriet, onverwerkte emoties, … zetten zich vast als blokkades in onze stem. Misschien moest je wel altijd stil zijn, mocht je je stem niet laten horen en lijk je dit nu niet meer te kunnen?

Bij Stem en Klank maak je (terug) de verbinding van je lichaam en stem naar de buitenwereld zodat de energie terug kan stromen. Een greep uit de oefeningen: stemopwarming, ademhaling, klankcirkels, klankmassage, (chakra) klankmeditatie, werken met je naam, natuurlijk stembereik, stemvibratie in je lichaam, bewegings- en energieoefeningen met klank, …

Het gaat niet over mooi zingen, wel over jezelf toestemming geven om te klinken én dat ook effectief te doen! Groeien met Stem en Klank!

In deze aflevering van het TV- programma ‘My Beautiful Life’ met Cynthia Reekmans vertel ik meer over ‘Stem en Klank’.

Stem en Klank wordt onder verschillende vormen aangeboden:

  • Losse themaworkshops:Zie Agenda voor het recente aanbod
  • Verdiepende reeks in kleine groep: Zie Agenda voor het recente aanbod
  • Individueel: Maak hier je afspraak (kies voor muziektherapie en noteer bij de opmerkingen dat je specifiek voor Stem en Klank komt)

Klankreis – Soundjourney

Luister naar Bird Mood op Soundcloud

Een moment voor jezelf, even uit de stroom van de dag, … stilstaan en voelen wat er is in het hier en nu, ontspannen via adem, stem en klank.

Wat?
We starten telkens met een eenvoudige lichaamsgerichte oefening om rustig bij jezelf te komen en een eerste stap naar ontspanning te zetten. Hierbij krijg je ook tips om deze in te passen in je dagelijkse leven. Daarna kan je liggend genieten van een klankreis. Laat je onderdompelen en meedrijven via de klanken en trilling van verschillende instrumenten en stem, en wordt “Effe gewoon zen”!

Bij de sessie worden verschillende instrumenten gebruikt: piano, klankschalen, regenbuis, belletjes, ocean drum, fluit, shruti, kalimba, shruti, stemvorken, … en de stem. De instrumenten worden bespeeld rond en over je heen terwijl je neerligt.

Je hoeft hier geen enkele specifieke achtergrond voor te hebben, enkel de intentie om een moment voor jezelf te nemen!

Wil je nog wat meer lezen? Check dan de Blog over ‘Effe gewoon zen’

Wil je graag deelnemen? Check de agenda voor de meest recente data.

Ook mogelijk op afspraak:

  • Klankreis in groep – 90 min. incl. thee/water
    • Groepen tot 4 personen: Tielen
    • Vanaf 5 personen: Turnhout
    • Op locatie: Neem contact op voor de mogelijkheden – Prijs afhankelijk van groep en afstand

Frequentietherapie

Healy: De Wearable voor Gezondheid · Welbevinden · Balans.

De Healy is een klein apparaatje (5 bij 5 cm) die je via een bluetooth verbinding kunt bedienen met je smartphone, dat frequenties stuurt naar je lichaam, een soort bioresonantie voor thuis. Net als bij andere holistische geneeswijzen geeft de Healy je lichaam een zetje met de juiste frequenties, zodat je zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd.  Het is een nieuwe vorm van frequentietherapie en de opvolger van de Timewaver, die al meer dan 15 jaar wordt gebruikt in onder andere ziekenhuizen.

Meer balans voor lichaam & geest
Hoe werkt de Healy? De Healy wordt op het lichaam aangesloten via elektrodes in twee polsbandjes, via oorclips of plakelektrodes, die op of rond de pijnlijke plekken op het lichaam worden aangebracht. Vervolgens worden er frequenties (elektrische stroompjes) naar bepaalde plekken in het lichaam gestuurd, die zorgen voor cel optimalisatie. Op die manier kan er weer balans ontstaan op verschillende gebieden.

Je kunt kiezen voor een behandeling met de Healy in mijn praktijk, maar je kunt ook zelf een Healy aanschaffen. De Healy is klein, super makkelijk in het gebruik en relatief goedkoop. Als je er zelf een koopt, kun je deze gebruiken wanneer je maar wilt. Je bent dan niet meer afhankelijk van een therapeut. 
Healy is een medisch product voor de behandeling van chronische pijn, fibromyalgie, skeletpijn en migraine en voor de ondersteunende behandeling van psychische aandoeningen zoals depressie, angst en daarmee verbonden slaapstoornissen. Alle overige toepassingen van Healy zijn ter ondersteuning van de energetische balans en ter verbetering van herstel, vitaliteit en welbevinden.