vlinderklanken@gmail.com 0486/555.334

Klanktherapie

Kijk hier naar een fragment in het TV-programma van Cynthia Reekmans waar ik meer toon en vertel over klanktherapie.

Individuele Klanktherapie

Klank is trilling. Die beweging kan gaan resoneren of trillen met andere elementen, ook in ons lichaam. Op deze manier kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven of vermeden en komen we terug in evenwicht en balans.

Tijdens een klanksessie lig je op een massagetafel, terwijl je wordt omringd door klank. Er wordt gebruik gemaakt van stem, stemvorken, klankschalen en andere klankinstrumenten. De instrumenten worden rondom en op je lichaam geplaatst.

Je kan kiezen tussen een SOUNDHEALING waarin verschillende vormen van klanktherapie worden gecombineerd, of een specifieke behandeling met KLANKSCHALEN, STEMVORKEN of STEM.

Klankschaalbehandeling

Een klankschaalbehandeling biedt diepe ontspanning aan het lichaam.
De klanken en trillingen harmoniseren en ordenen het lichaam. Zo komen spanningen en/of blokkades los en kan het lichaam weer herstellen.
Wat vast zit, kan op deze manier worden losgemaakt, in beweging gebracht en door het zelfherstellend vermogen van ons lichaam terug in evenwicht komen.
Het is een goede manier om te ontspannen. Een klankschaalsessie kan ook een goede therapeutische ondersteuning zijn naast andere behandelingen.

Omringd door klank kun je loslaten wat je bezighield. Je krijgt weer nieuwe energie. Sommige mensen voelen trillingen oppervlakkig, anderen voelen ze meteen ver door het lichaam gaan.

Je hoeft voor een klankschaalbehandeling enkel je schoenen uit te doen. Draag best gemakkelijke kledij.
Na een kort gesprek neem je plaats op de behandeltafel. De klankschalen worden op of naast je lichaam gezet en rustig aangeslagen. Je ligt ontspannen. Met je ogen dicht. Je voelt de trilling van de klankschaal door je hele lichaam gaan. Je hoeft niets anders te doen dan de heerlijke klanken en trillingen te ondergaan. Een weldaad voor lichaam en geest!

Ook kan bekeken worden hoe de klankschalen ingezet kunnen worden tegen eventuele pijnklachten als gevolg van spanning of overbelasting van spieren. De behandeling is specifiek op jou afgestemd.

Stemvorkbehandeling

Een stemvorkbehandeling of fonoforese is een zachte behandeling met geluidstrillingen door gebruik van verschillende stemvorken. Je voelt de trillingen doorheen je ganse lichaam.
Het doel van de behandeling kan heel divers zijn en hangt af van de hulpvraag. Stemvorkbehandeling kan zowel bij fysieke-, psychische-, mentale-, energetische- als emotionele klachten gebruikt worden.

Voorbeelden hiervan zijn:

 • Vermindering van spier- en gewrichtspijnen
 • Opheffen van energieblokkades
 • Loslaten van emoties
 • Beter slapen
 • Meer rust en ontspanning ervaren
 • Betere doorstroming van het lichaam

De behandeling is er vooral op gericht om de harmonie te herstellen tussen lichaam, ziel en geest. Iedere stemvork heeft een ander effect: stimulerend en activerend, of juist kalmerend en harmoniserend.
De stemvorken worden op het lichaam geplaatst of dichtbij het lichaam gehouden en afzonderlijk of in combinatie beluisterd. De trillingen dringen diep door in het lichaam, inclusief de organen en kunnen via de oren opgenomen worden. Door middel van de trillingen kunnen blokkades los getrild en eventueel zelfs opgeheven worden en zorgen ze voor een inwendige massage. Bij fysieke klachten of spanningen worden ze geplaatst op pijnplekken, acupressuurpunten of reflexzones.

Met stemvorken zijn er diverse mogelijkheden van behandelen. Ter ontspanning of juist om klachten te behandelen en/of inzichten te krijgen.
Het is ook mogelijk om een stemvorkbehandeling gericht te ontvangen op ontspanning en op het harmoniseren van de chakra’s, waardoor je je weer beter in balans voelt.

Individuele klanktherapie:

 • Soundhealing: 80 €/sessie van 1,5u – 110 €/duo – of 55€/sessie in een traject van muziektherapie
 • Klankschaal- of Stemvorkbehandeling: 55 € voor een sessie van 1u
Maak een afspraak (kies voor individuele klanktherapie)

Stem en klank

Verken wat je stem te vertellen heeft en hoe je door stemexploratie en stembevrijding je dichter bij je authentieke zelf komt.

Onze stem is nauw verbonden met ons lichaam, en draagt ons eigen verhaal mee. Onuitgesproken frustraties, verdriet, onverwerkte emoties, … zetten zich vast als blokkades in onze stem. Misschien moest je wel altijd stil zijn, mocht je je stem niet laten horen en lijk je dit nu niet meer te kunnen?

Bij Stem en Klank maak je (terug) de verbinding van je lichaam en stem naar de buitenwereld zodat de energie terug kan stromen. Een greep uit de oefeningen: stemopwarming, ademhaling, klankcirkels, klankmassage, (chakra) klankmeditatie, werken met je naam, natuurlijk stembereik, stemvibratie in je lichaam, bewegings- en energieoefeningen met klank, …

Het gaat niet over mooi zingen, wel over jezelf toestemming geven om te klinken én dat ook effectief te doen! Groeien met Stem en Klank!

In deze aflevering van het TV- programma ‘My Beautiful Life’ met Cynthia Reekmans vertel ik meer over ‘Stem en Klank’.

Stem en Klank wordt onder verschillende vormen aangeboden:

 • Losse themaworkshops:Zie Agenda voor het recente aanbod
 • Verdiepende reeks in kleine groep: Zie Agenda voor het recente aanbod: nieuwe reeks in maart 2023
 • Individueel op afspraak: 55 €  (1u) – 80 €  (1,5u)
Maak hier je afspraak (Kies Muziektherapie – vermeld Stem en Klank)

Klankreis – Soundjourney

Luister naar Bird Mood op Soundcloud

Een moment voor jezelf, even uit de stroom van de dag, … stilstaan en voelen wat er is in het hier en nu, ontspannen via adem, stem en klank.

Wat?
We starten telkens met een eenvoudige lichaamsgerichte oefening om rustig bij jezelf te komen en een eerste stap naar ontspanning te zetten. Hierbij krijg je ook tips om deze in te passen in je dagelijkse leven. Daarna kan je liggend genieten van een klankreis. Laat je onderdompelen en meedrijven via de klanken en trilling van verschillende instrumenten en stem, en wordt “Effe gewoon zen”!

Bij de sessie worden verschillende instrumenten gebruikt: piano, klankschalen, regenbuis, belletjes, ocean drum, fluit, shruti, kalimba, shruti, stemvorken, … en de stem. De instrumenten worden bespeeld rond en over je heen terwijl je neerligt.

Je hoeft hier geen enkele specifieke achtergrond voor te hebben, enkel de intentie om een moment voor jezelf te nemen!

Wil je nog wat meer lezen? Check dan de Blog over ‘Effe gewoon zen’

Wil je graag deelnemen?

Check de agenda voor de meest recente data.

Ook mogelijk op afspraak:

 • Klankreis in groep – 90 min. incl. thee/water
  • Vanaf 5 personen: Gierle
  • Op locatie: Neem contact op voor de mogelijkheden – Prijzen tussen 20 € en 35€ pp,  afhankelijk van groep en afstand

Frequentietherapie

Healy: De Wearable voor Gezondheid · Welbevinden · Balans.

De Healy is een klein apparaatje (5 bij 5 cm) die je via een bluetooth verbinding kunt bedienen met je smartphone, dat frequenties stuurt naar je lichaam, een soort bioresonantie voor thuis. Net als bij andere holistische geneeswijzen geeft de Healy je lichaam een zetje met de juiste frequenties, zodat je zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd.  Het is een nieuwe vorm van frequentietherapie en de opvolger van de Timewaver, die al meer dan 15 jaar wordt gebruikt in onder andere ziekenhuizen.

Meer balans voor lichaam & geest
Hoe werkt de Healy? De Healy wordt op het lichaam aangesloten via elektrodes in twee polsbandjes, via oorclips of plakelektrodes, die op of rond de pijnlijke plekken op het lichaam worden aangebracht. Vervolgens worden er frequenties (elektrische stroompjes) naar bepaalde plekken in het lichaam gestuurd, die zorgen voor cel optimalisatie. Op die manier kan er weer balans ontstaan op verschillende gebieden.

Je kunt kiezen voor een behandeling met de Healy in mijn praktijk, maar je kunt ook zelf een Healy aanschaffen. De Healy is klein, super makkelijk in het gebruik en relatief goedkoop. Als je er zelf een koopt, kun je deze gebruiken wanneer je maar wilt. Je bent dan niet meer afhankelijk van een therapeut. 
Afspraak maken

Je kan een afspraak maken enkel voor de Healy maken. Het uitlezen en draaien van het programma gebeurt dan tijdens de sessie. Je kan de Healy ook ervaren in combinatie met andere individuele sessies klanktherapie. Indien je hierin interesse hebt, kan je dit aangeven bij het boeken van een afspraak.

Wil je het dit toestel wat langer ervaren, is dit ook mogelijk. Neem contact op om dit verder af te stemmen.

Disclaimer: Healy is een medisch product voor de behandeling van chronische pijn, fibromyalgie, skeletpijn en migraine en voor de ondersteunende behandeling van psychische aandoeningen zoals depressie, angst en daarmee verbonden slaapstoornissen. Alle overige toepassingen van Healy zijn ter ondersteuning van de energetische balans en ter verbetering van herstel, vitaliteit en welbevinden.