vlinderklanken@gmail.com 0486/555.334

Volwassenen

 

Klankreis – (Aerial) Soundjourney

Luister naar Bird Mood op Soundcloud

Klank is trilling. Die beweging kan gaan resoneren of trillen met andere elementen, ook in ons lichaam. Op deze manier kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven of vermeden en komen we terug in evenwicht en balans.
Een klankreis is een moment voor jezelf, even uit de stroom van de dag, … stilstaan en voelen wat er is in het hier en nu, ontspannen via adem, stem en klank.

We starten telkens met een eenvoudige lichaamsgerichte oefening om rustig bij jezelf te komen en een eerste stap naar ontspanning te zetten. Hierbij krijg je ook tips om deze in te passen in je dagelijkse leven. Daarna kan je liggend genieten van een klankreis. Laat je onderdompelen en meedrijven via de klanken en trilling van verschillende instrumenten en stem, en wordt “Effe gewoon zen”!
Bij de sessie worden verschillende instrumenten gebruikt: piano, klankschalen, regenbuis, belletjes, ocean drum, gong, fluit, shruti, kalimba, shruti, stemvorken, … en de stem. De instrumenten worden bespeeld rond en over je heen terwijl je neerligt.
Je hoeft hier geen enkele specifieke achtergrond voor te hebben, enkel de intentie om een moment voor jezelf te nemen!

Ook individuele klanktherapie of klankreis op vraag voor een groep is mogelijk.

Effe gewoon zingen

Gewoon samen zingen, pure fun! De titel zegt wat er staat te gebeuren! Eigenlijk niet meer dan dat en tegelijk toch zoveel meer! Vanuit de puurheid en eenvoud van zingen, live begeleid met piano kunnen de mooiste verbindingen ontstaan!

We starten telkens met een opwarmer om met ons hele lichaam in de zangmood te komen: oa. aandacht voor ademhaling, stemopwarming, vrij zingen, spelen met klank,…

Daarna zingen we samen uiteenlopende liedjes met live pianobegeleiding onder het motto: u vraagt, wij zingen!!! Bekende popsongs, allrounders, … maar ook wereldliederen, eenvoudige canons, kringliederen, … komen aan bod! Dus soms heel erg vertrouwd, misschien ook allemaal nieuw of verrassend! Er is een uitgebreide liedbundel ter plaatse waaruit kan worden gekozen.

Voor wie?
Echt voor iedereen die graag zingt! Het gaat niet om ter mooiste zingen, maar om het plezier en verbindende van samen zingen en ontdekken van je eigen stem.
Zeker als je je herkent in een van volgende zinnetjes:

  • ‘Ik kan niet zingen.’
  • ‘Ik moest altijd playbacken …’
  • ‘Als je graag hebt dat al de glazen springen…?!’
  • ‘Ik zing wel als niemand me hoort.’
  • ‘Ik zing graag, MAAR…’

Hier geen maar, enkel GEWOON DOEN!

Voorkennis of noten kunnen lezen is niet nodig.
Kinderen vanaf 10 à 12 jaar kunnen na overleg deelnemen zonder extra begeleiding.

Wanneer? Maandelijks op maandag van 19u – 20u  en woensdag 19u30 – 20u30 in Tielen

Deelname in de kostprijs: 7€ p.p. –  kortingstarief: 5€  Reserveren is nodig wegens beperkt aantal plaatsen!

Wil je er graag bij zijn? Schrijf je dan gauw in!

Wil je er graag bij zijn, maar kan je niet op de datum/uur? Geef dan je gegevens/vraag door en je wordt op de hoogte gehouden van de volgende data!

Thematische muzieksculpturen

Het werken met muzikale sculpturen is een eenvoudige en efficiënte manier om meer zicht te krijgen op situaties of vragen rond opleiding, werk, relaties, zingeving…

We gebruiken muziekinstrumenten om een beeld (sculptuur) in de ruimte neer te zetten. Zo zie je in één oogopslag wat er allemaal meespeelt en welke plaats alle elementen in het geheel hebben. Door samen op de verschillende instrumenten te spelen, wordt ook meer hoor- en voelbaar wat er klinkt. Vervolgens kunnen we mogelijkheden tot verandering ontdekken en ermee gaan experimenteren.

De nadruk ligt op doen en niet op lange gesprekken en er snel de mogelijkheid om ter plekke te oefenen met nieuwe inzichten en gedrag.

Voor het bespelen van de instrumenten is geen enkele muzikale ervaring nodig. De instrumenten en de wijze waarop ze onder begeleiding van de therapeut bespeeld worden, vragen geen oefening of muzikale kennis vooraf.

Dit kan individueel in enkele sessies of een traject.  In groep is het mogelijk om in één of meerdere sessies gericht rond een bepaalde vraag, dynamiek, … te werken.

Neem contact op voor meer info of het maken van een afspraak!

Muzikale groeigroep

Een bijzondere verdieping van je persoonlijke proces met muziek als taal in een reeks van 7 sessies.
Vanuit verschillende muziektherapeutische invalshoeken en methodieken verken je je persoonlijke thema’s om ze verder te exploreren, verdiepen en te laten groeien, binnen de veiligheid van een vaste groep.

We vertrekken telkens vanuit het non-verbale om te verklanken, te beluisteren wat er innerlijk leeft, zodat dit naar buiten kan worden gebracht en verder verkend.
De werkvormen zijn uiteenlopend, afhankelijk van de noden van de groep en bieden afwisseling in actie/rust, non-verbaal/verbaal,… Enkele voorbeelden: muziek en beeld, relaxatie, stem, ademhaling, muziek luisteren, vrije improvisatie…

Het gaat hier niet om iets (muzikaal) te leren, maar om het gaan van je eigen groeiproces met muziek als taal.
Voor het bespelen van de instrumenten is geen enkele muzikale ervaring nodig. De instrumenten en de wijze waarop ze onder begeleiding van de therapeut bespeeld worden, vragen geen oefening of muzikale kennis vooraf.
Omwille van het opbouwende, verdiepende karakter en groepsproces kan je enkel inschrijven voor een volledige reeks.

Praktische info:

Deelnemen kan per Reeks van 7 sessies: 6 groepssessies van 1,5u en 1 individuele sessie op afspraak

Richtprijs: +/- 35 € per sessie – Deze reeks wordt op vraag georganiseerd. Ook mogelijk op locatie – Min. 4 – max. 8 deelnemers

Neem contact op als je interesse hebt of meer informatie wenst.

Please enter your email, so we can follow up with you.