vlinderklanken@gmail.com 0486/555.334

Groepsaanbod

Vlinderklanken biedt een uitgebreid muzikaal palet aan workshops voor en met mensen van alle leeftijden.  Muziek, in al zijn uitingen, vormt telkens de taal. Voor de workshops in groep kan je terecht voor een open, verdiepend en therapeutisch aanbod. Soms staan spelplezier en ontspanning centraal. Bij andere workshops komen persoonlijke groei en ontwikkeling op de voorgrond.

Kinderen

Voor baby’s en peuters met hun ouders

Een activiteit om het contact met je kind te versterken, de communicatie te bevorderen, … Via verschillende wegen: eenvoudige (wiege)liedjes, stemspelletjes, gebruik van klankinstrumenten, … ontdek je in het samen doen, luisteren en voelen je meer af te stemmen op je kind.

Een mooi voorbeeld van wat muziek bij het contact met je baby kan betekenen. Wil je graag een individueel traject met je kind om de verbinding en het contact te versterken? Neem dan contact op voor een ouder-kindsessie.

Voor kinderen van 1,5 – 6 jaar

Aan de hand van liedjes, meespelen met eenvoudige bespeelbare instrumenten, stemspelletjes, zingen, beweging, verhaal, … verkennen we spelenderwijs verschillende muzikale bouwstenen. Een fijne activiteit om samen met je kind te doen!

Momenteel zijn er geen activiteiten gepland maar dit kan steeds op vraag, zowel individueel als in kleine groep. Ook mogelijk op verplaatsing voor een feestje, klasactiviteit, … Stel je vraag en we bekijken samen wat mogelijk is!

 

Voor kinderen van 7 – 12 jaar

Muzikale groeigroep

In een vaste groep verkennen we al spelend en musicerend uiteenlopende thema’s. We gaan aan de slag met stem, zang, improvisatie, stilte, klank, ritme, beeld, beweging…
Je hoeft hier geen muziek voor te kennen. Enkel zin om muzikaal te experimenteren en op ontdekking te gaan! Zo ontdek je meer van je eigen kwaliteiten en ontpop je jezelf tot een echte muziekvlinder!
Het gaat niet om het resultaat maar om de creatieve en muzikale ontdekkingsreis.
Niet vanuit leren en denken maar vanuit spelen en voelen!

Nieuwe reeks van 4 sessies op vraag mogelijk op je locatie

Ouder-kindrelaxatie

Samen ontspannen via ademhaling, klank en stem

Workshops met speelse en ontspannende oefeningen met klank, ademhaling en stem voor ouder/kind in duo. Samen experimenteren met muziek en klank, samen luisteren, samen bewegen, samen ontdekken wat ontspannend voor je is … Soms wat meer actie, soms erg relax. Erg fijn om samen te doen en stimulerend in het onderling contact!

Voor kinderen vanaf 6 jaar en hun ouder of een andere (volwassen) begeleider – Voorzie voor elk kind een aparte begeleider. Er is geen enkele muzikale voorkennis nodig om deel te nemen.

Zie de agenda voor het recente aanbod.

Voor jongeren (vanaf 11 jaar)

Jongeren kunnen ook aansluiten bij de Soundjourney en Effe gewoon zingen.  Je kan ook contact opnemen voor een groepsaanbod op maat.

Ouder-tiener relaxatie

SAMEN MET JE TIENER VERKENNEN WAT RUST KAN BRENGEN

Een mini-reeks voor ouder/tiener in duo (vanaf 11 jaar) waarbij je verschillende vormen van ontspannen gaat verkennen. Samen experimenteren met muziek en klank, samen luisteren, samen bewegen, samen ontdekken wat ontspannend voor je is … Een mix van speelse lichaamsgerichte en muzikale oefeningen. Soms wat meer actie, soms erg relax. Superleuk en versterkend in de onderlinge veerkracht!

Deze reeks is gericht op tieners vanaf 11 jaar. Ieder brengt een aparte begeleider mee.   Check de agenda voor het recente aanbod.

 


Volwassenen

Klankreis – Soundjourney

Luister naar Bird Mood op Soundcloud

Een moment voor jezelf, even uit de stroom van de dag, … stilstaan en voelen wat er is in het hier en nu, ontspannen via adem, stem en klank.

Wat?
We starten telkens met een eenvoudige lichaamsgerichte oefening om rustig bij jezelf te komen en een eerste stap naar ontspanning te zetten. Hierbij krijg je ook tips om deze in te passen in je dagelijkse leven. Daarna kan je liggend genieten van een klankreis. Laat je onderdompelen en meedrijven via de klanken en trilling van verschillende instrumenten en stem, en wordt “Effe gewoon zen”!

Bij de sessie worden verschillende instrumenten gebruikt: piano, klankschalen, regenbuis, belletjes, ocean drum, fluit, shruti, kalimba, shruti, stemvorken, … en de stem. De instrumenten worden bespeeld rond en over je heen terwijl je neerligt.

Je hoeft hier geen enkele specifieke achtergrond voor te hebben, enkel de intentie om een moment voor jezelf te nemen!

Wil je nog wat meer lezen? Check dan de Blog over ‘Effe gewoon zen’

Wil je graag deelnemen? Check de agenda voor de meest recente data.

Ook mogelijk op afspraak:

 • Klankreis in groep – 90 min. incl. thee/water
  • Groepen tot 4 personen: Tielen
  • Vanaf 5 personen: Turnhout
  • Op locatie: Neem contact op voor de mogelijkheden – Prijs afhankelijk van groep en afstand

Effe gewoon zingen

Gewoon samen zingen, pure fun! De titel zegt wat er staat te gebeuren! Eigenlijk niet meer dan dat en tegelijk toch zoveel meer! Vanuit de puurheid en eenvoud van zingen, live begeleid met piano kunnen de mooiste verbindingen ontstaan!

We starten telkens met een opwarmer om met ons hele lichaam in de zangmood te komen: oa. aandacht voor ademhaling, stemopwarming, vrij zingen, spelen met klank,…

Daarna zingen we samen uiteenlopende liedjes met live pianobegeleiding onder het motto: u vraagt, wij zingen!!! Bekende popsongs, allrounders, … maar ook wereldliederen, eenvoudige canons, kringliederen, … komen aan bod! Dus soms heel erg vertrouwd, misschien ook allemaal nieuw of verrassend! Er is een uitgebreide liedbundel ter plaatse waaruit kan worden gekozen.

Voor wie?
Echt voor iedereen die graag zingt! Het gaat niet om ter mooiste zingen, maar om het plezier en verbindende van samen zingen en ontdekken van je eigen stem.
Zeker als je je herkent in een van volgende zinnetjes:

 • ‘Ik kan niet zingen.’
 • ‘Ik moest altijd playbacken …’
 • ‘Als je graag hebt dat al de glazen springen…?!’
 • ‘Ik zing wel als niemand me hoort.’
 • ‘Ik zing graag, MAAR…’

Hier geen maar, enkel GEWOON DOEN!

Voorkennis of noten kunnen lezen is niet nodig.
Kinderen vanaf 10 à 12 jaar kunnen na overleg deelnemen zonder extra begeleiding.

Wanneer? Check de agenda voor de data.

Muzikale groeigroep

Een bijzondere verdieping van je persoonlijke proces met muziek als taal in een reeks van 7 sessies.
Vanuit verschillende muzikale invalshoeken en methodieken verken je je persoonlijke thema’s om ze verder te exploreren, verdiepen en te laten groeien, binnen de veiligheid van een vaste groep.

We vertrekken telkens vanuit het non-verbale om te verklanken, te beluisteren wat er innerlijk leeft, zodat dit naar buiten kan worden gebracht en verder verkend.
De werkvormen zijn uiteenlopend, afhankelijk van de noden en bieden afwisseling in actie/rust, non-verbaal/verbaal,… Enkele voorbeelden: muziek en beeld, relaxatie, stem, ademhaling, muziek luisteren, vrije improvisatie…

Het gaat hier niet om iets (muzikaal) te leren, maar om het gaan van je eigen groeiproces met muziek als taal.
Voor het bespelen van de instrumenten is geen enkele muzikale ervaring nodig. De instrumenten en de wijze waarop ze onder begeleiding van de therapeut bespeeld worden, vragen geen oefening of muzikale kennis vooraf.

Opbouw in een Reeks van 7 sessies: 6 groepssessies van 1,5u en 1 individuele sessie op afspraak

Deze reeks wordt op vraag georganiseerd. Ook mogelijk op locatie – Min. 4 – max. 8 deelnemers

Neem contact op als je interesse hebt of meer informatie wenst.